16 روش طلایی در ساخت ساختمان
16 روش طلایی در ساخت ساختمان ساخت ساختمان یکی از موضوعات مهم در پیشرفت اقتصاد کشور می باشد. هزینه ساخت و ساز به دلیل افزایش تقاضای مسکن و ارزشهای بالای ملکی بیشترین رشد را داشته است. بیشتر از 100 صنعت کشور به شکل مستقیم و غیرمستقیم با ساخت ساختمان ارتباط نزدیکی دارند. بازار مصالح ساختمانی هم یکی دیگر از بازارهای اقتصادی است. با توجه به شرایط اقتصادی کشور و تورم غیرقابل توجیهی که در سالهای گذشته اقتصاد ایران را دربر گرفته است، افزایش قیمت در بازار مصالح ساختمانی غیرقابل توقف است. ساخت ساختمان با روش های مختلف و در کیفیت های گوناگونی انجام می شود. آشنایی با مراحل ساخت ساختمان بسیار مهم می باشد و قبل از شروع ساخت و ساز نیاز است که با این مراحل آشنایی داشته باشید. در این مطلب به مراحل ساخت ساختمان به طور اجمالی پرداخته ایم.
عوامل تاثیرگذار در طراحی نقشه ساختمان
1- نیازها و خواستههای کارفرما
2- ابعاد و مساحت زمین
3- شکل سایت پلان و دسترسیهای بنا
4- شرایط و محدودیتهای بنا
5- ضوابط شهرداری و شهرسازی منطقه
6- نوع کاربری ساختمان (آپارتمان یا ساختمان ویلایی)

16 روش طلایی در ساخت ساختمان
مراحل ساخت ساختمان
1- خرید زمین و بازدید آن جهت اخذ دستور نقشه ساخت: اولین مرحله از مراحل ساخت ساختمان برای ساخت خرید زمین می باشد.سپس بازدید از زمین انجام می شود و براساس بازدید انجام شده، دستور نقشه ساخت به مالک داده می شود.
2- گرفتن تمام مجوزهای لازم ساختمانی: شامل طراحی نقشه معماری، پرداخت عوارض شهرداری و اخذ پروانه ساخت و بیمه و مالیات می باشد.
3- انتخاب پیمانکار و مهندس ناظر باتجربه کاری بالا و عقد قرارداد با آنها
4- گودبرداری: در این مرحله اقدام به خاکبرداری محل نقشه می شود تا به خاک بکر رسید و طراحی کلینیک دندانپزشکی باید به طور اصولی انجام شود تا کمترین خسارت متوجه مالک، کارگران و ساختمانهای مجاور شود.
5- آرماتوربندی: مهندسین ناظر باید قبل از اجرای مرحله بتن ریزی از آرماتوربندی فونداسیون بازدید کنند و تا اتمام مرحله بتن ریزی نیز نظارت مستقیمی بر کار داشته باشند. در آرماتوربندی با استفاده از میلگرد تمام سطح بنا می بایست شبکه بندی گردد.
6- بتن ریزی: یکی دیگر از مراحل ساخت ساختمان است ولی قبل از آن باید نسبت های مخلوط کردن اجزاء بتن تعیین شود .
7- قالببندی: قالب بندی پی به صورت بلوک چینی در ساختمان انجام می شود. از فعالیتهای مقاومسازی ساختمان به حساب می آید. قبل از شروع قالب بندی می بایست قالبها چرب گردد تا قالبها در مرحله بعد به بتن نچسبند.
8- اجرای اسکلت فلزی یا بتنی: در هر دو نوع اسکلت، میلگردها و تیرآهنها به پایههای فلزی که در مرحله مقاوم سازی ساخته شده است، محکم میشوند.اگر تصمیم بر این است که از اسکلت فلزی در ساختمان استفاده شود، باید صفحه ستون و پایههای آن در بدنه فونداسیون قرار گیرد و فرایند تنظیم کردن آنها همزمان با بتن ریزی انجام گردد. در مراحل بعدی می توان با جرثقیل و انجام جوشکاری، به راحتی اسکلت فلزی را اجرا کرد. نکات طراحی مطب اما ممکن است انتخاب شما برای اجرای اسکلت ساختمان، استفاده از بتن باشد. در این صورت باید با میلگرد تهیه کنید و بتن مورد نیاز را اماده کنید و قالب گذاری و بتن ریزی ستونها و سقفها به ترتیب انجام شده و اجرای هر کدام از طبقات پروژه نیز به صورت جداگانه انجام گردد.
9- اجرای سقف: پس از پایان یافتن ساخت اسکلت به ساخت سقف اقدام میشود. در هر طبقه ساختمان، سقف به چند مربع یا مستطیل تقسیم میشود و با استفاده از تیرچهها مربعها را به قطعات کوچکتر تقسیم میکنند و در نهایت این قطعات کوچک را به وسیله آجر پر میکنند.
10- دیوارچینی: پس از تکمیل شدن طاقها انجام میشود. معمولا دیوارچینی در ایران با آجر انجام میشود. طراحي ويلا در ساختمان هایی که از اسکلت فلزی یا بتنی به عنوان بدنه اصلی آنها استفاده شده است، چیدن دیوار و استفاده از سفال بسیار راحت است و به دقت بالایی برای تنظیم کردن بلوک یا آجر نیاز نیست.
11- اجرای تاسیسات: پس از دیوارچینی نوبت به اجرای تاسیسات مانند لولهکشیهای گاز، آب و برقکشی اقدام میشود.
12- گچ و خاک: گچ و خاک مرحلهای است که پیش از گچکاری انجام میشود. گروه ساختمانی اویم شاهانه گچوخاک در واقع پوششی است که اتصالات را میپوشاند.
13- کفسازی: به اجرای پوشش کف ساختمان گفته میشود که میتواند از جنس سرامیک، سنگ، کاشی یا چوب باشد.
14- گچ کاری: پس از کفسازی، گچکاری اجرا میشود و دیوارها و سقف تمام اتاقها با گچ پوشانده میشود. زیرا لازم است که تمام سطح داخلی ساختمان پوشش داده شود و برای ظریف کاری و نازک کاری آماده شود و بهترین پوشش ممکن، گل و گچ است که هم در برابر انتقال گرما و صدا به صورت عایق عمل میکند و هم سطح دیوارها را به صورت یکنواخت و صاف در میآورد.
15- اجرای نما: که میتواند از جنس سنگ، فلز، آجر، شیشه و سیمان باشد.
16- اجرای دکوراسیون داخلی: آخرین مرحله از مراحل ساخت ساختمان می باشد و شامل کابینت، کمددیواری، نصب پکیچ رادیاتور، آیفون و… است.